Sivut

perjantai 11. syyskuuta 2009

Maj Karma vastaan Manu synttärikakku

Synttärikahvituksellemme tein tällaisen kakun. Minun lempibändi Maj Karma vastaan Manchester United jalkkisjoukkue josta mieheni pitää. Mutta tämän kakun voisi kyllä laittaa jonnekkin epäonnistuneiden teosten listaan!!

Pohjana on 4 munan sokerikakkupohja pellille tehtynä. Unohdin, että piti tehdä tummia pohjia niin lopuksi lisäsin n. 2rkl kaakaojauhetta mukaan. Ja kaksi kerrosta siis.

Täytteen nappasin
Kinuskikissalta ja se kuuluipi sitten näin minun kakussani:

2 liivatelehteä
2,5dl flora vispiä
130g valkosuklaata
100g maustamatonta tuorejuustoa
1-2tl piparminttuaromia
vihreää ja sinistä väriainetta

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa ja laita kermavaahdon sekaan. Kiehauta tilkka vettä ja sekoita sen sekaan liivatteet. Nämä taasen kermavaahdon sekaan. Mukaan vielä tuorejuusto ja väriaineet sekä piparminttuaromi.
Itse laitoin ensin 2tl piparminttuaromia ja oli aika voimakas joten seuraavaan kerrokseen laitoin 1tl vain (puoli tl olisi voinut olla vielä parempi.).. Ja näin isoon kakkuun kannattaa täyte tehdä ainakin puolitoista kertaisena jos haluaa kakkuun vähän korkeutta. Itse laitoin toisen kerroksen täytteen päälle vielä 2,5dl flora vispiä vatkattuna ja 100g tuorejuustoa niin sain hieman korkeutta lisää.
Päälinen sitten taas.. Maj Karma puoli:
Kruunun ja numerot tein tummalla suklaalla kuorruttaen. Valkoisella kermavaahdolla tein sisäosat. Ympäristön tein kermavaahdolla jonka värjäsin wiltonin mustalla pastavärillä. Josta ei todellakaan saa mustaa siis tekemälläkään, että suututti.. Puoli purkkia sai laittaa, että sai edes noin tumman harmaata kermavaahdosta. Sen lisäksi kerma ei edes vatkaantunut..
Minulla oli 20prk flora vispiä ja varmaan 5 purkkia ei vatkaantunut, raivostuttavaa!!
Ja manu puoli:
Vihreellä värjätyllä kermavaahdolla tein pohjan. Tarkoitus oli tehdä kahta vihreää, mutta kun nämä kermojen paksuuntumiset oli mitä oli niin meni kokonaan into koko kakun tekoon.. Keskelle laitoin sitten tuon manun logon, ukko siihen viereen ja jalkkismaali toiseen päähän. Ja jalkapalloja heittelin sinne tänne kakkua. Tarkoitus oli siis, että ukko on masentuneen näköinen kun vain yksi pallo mennyt maaliin.
Alla olevissa kuvissa on ensin pohjasta täytteineen kuva. Pari kakun kuvaa eri suunnista kuvattuna. Ja viimeisenä on reunapursotuksesta kuva. Alunperin oli tarkoitus että puolet lehtitylla pursotuksista on tumman punaisella ja puolet mustalla. Mutta musta kun ei ollut mustaa ja punaisestakaan ei jostain syystä tullut punaista niin olkoon, vedin sitten koko kakun tuolla punaisella ja väliin valkoisella tähti?tyllalla pursotukset. Ne olikin ainoat mistä tykkäsin ja laitoin sitten reunat kakun päältäkin sillä. Ekaa kertaa kokeilin tuota tyllaa.

2 kommenttia:

  1. Musta tällaiset kakut on just parhaita joiden koristelussa on joku oma juttu takana. :)

    Ja tuo kun koristelussa ei joku suju on mulle enemmän kuin tuttua! Mulla on myös jatkuvasti ongelmia flora vispin kanssa, tarvisko alkaa oikein porukalla laittamaan firmalle palautetta...

    VastaaPoista
  2. Mulla odottaa tuolla nyt Robertsilta tilattua "kermaa" seuraavaa kakkukertaa. Ovat litran purkeissa niin ei ihan koemielessä viitti vispailla. On siis sellaista mitä käytetään leipomoissa...

    Laitan sinne postia kanssa, tähän asti oon miettinyt jos sittenkin itsessä vika, mutta niin paljon saa lukea et muillakin menny pilalle niin kai se tuotteessa sitten on. Huh. :)

    Tuolla Have Your Cake...-paikassa on niin ihania juttuja, että heti tekis mieli tilata lisää. Nälkä kasvaa syödessä. Melkoista välineurheilua tää kakkutouhu... ;) Mut tosiaan postikulut ei ole hirveesti suuremmat mitä suomesta tilatessa, kirjat tietty painaa niin lisää hintaa. Ja kaiken lisäksi tilaaminen oli helppoa ja turvallista (visalla maksaessa tuli vielä verkkopankkivahvistus), ja ne tuli mun mielestä tosi nopeesti!

    VastaaPoista