maanantai 18. lokakuuta 2010

Tiikerikakku

Anoppilaan vierailulle väkersin tiikerikakun ja samalla rotina tiikerikakku tuoreeseen vauvaperheeseen.
3 munaa
3dl sokeria
4,5dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
1dl kiehuvaa vettä
1dl voisulaa (n. 150g margariinia)
1dl maitoa
3rkl kaakaojauhetta
2tl vaniliinisokeria
Mittaa kaikki aineet valmiiksi kulhoihin. Voitele ja korppujauhota vuoka.
Kiehauta vesi ja laita astiaan josta on hyvä kaataa.
Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Vaniljasokeri kaakaojauheeseen. Sulata voi ja laita jäähtymään.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Kaada kiehuva vesi norona sekaan. Lisää voisula.
Lisää jauhot ja maito vuorotellen taikinaan.
Ota noin puolet taikinasta erilleen ja lisää lopputaikinaan vaniljasokeri ja kaakao.
Kaada vuokaan ensin vaaleaa taikinaa (ensimmäinen pikkukuva alla), sitten kaakaotaikinaa (toinen pikkukuva) ja lopuksi loput vaaleasta taikinasta (kolmas pikkukuva). Vedä lusikalla vako taikinaan (neljäs pikkukuva).
Uuniin 175 asteeseen noin 45minuutin ajaksi. Kumoa vähän jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti