Tällaisen kakun tein töihin, kun oli kansainvälinen suklaakakkupäivä.
Pohja:
200g digestive keksejä
100g voita
Sulata voi, murskaa keksit. Sekoita. Painele irtopohjavuuan pohjalle ja reunoille. Laita uuniin 175 asteeseen 10 minuutin ajaksi.
Täyte:
1 levy pandan tummaa suklaata
0,5dl maitoa
350g maustamatonta tuorejuustoa
1dl sokeria
2 kananmunaa
2tl vaniliinisokeria
1rkl vehnäjauhoja
Laita maito ja paloiteltu suklaa kattilaan. Lämmitä seos ja anna suklaan sulaa maidon sekaan. Laita jäähtymään.
Sekoita tuoresjuusto ja sokeri sekä vaniliinisokeri yhteen. Lisää kananmunat ja lopuksi vehnäjauho. Sekoita. Kaada pohjan päälle.
Laita uuniin noin tunniksi. Kakku saa jäädä keskeltä hieman löysäksi.
Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin hyytymään.
Valmista kinuskipäälinen.
Päälinen:
1,5dl kuohukermaa
1dl fariinisokeria
Mittaa ainekset kattilaan. Anna kiehua kunnes kinuski on paksua.
Laita vesilasiin kylmää vettä, tipauta kinuskia hieman veteen. Mikäli kinuski jähmettyy lasin pohjalle, on kinuski valmista.
Kaada kakun päälle.
Koristele sormisuolalla ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti