Sivut

torstai 25. helmikuuta 2010

Pullapitkot ja voisilmäpullat

Voisilmäpullat

Valmista ensin pullataikina ohjeen mukaisesti.
Leivo taikinasta pitkä pötkö jonka jaat samankokoisin paloihin. Pyörittele palat pyöreiksi pulliksi ja laita pellille kohoamaan. Kun pullat on kohonnut paina keskelle pullaa kolo ja lisää siihen nokare voita tai margariinia. Sirottele hienosokeria voinokareen päälle. Voitele pullan reunat munalla. Uuniin paistumaan 225-250 asteeseen 5-10 minuutiksi.


Pullapitko

Leivo taikinasta kolme suunnilleen samanmittaista ja paksuista pötköä. Painele ne toisesta päästä yhteen ja letitä pitko. Painele loppupää jälleen hyvin yhteen ja taita vaikka hieman alle. Laita kohoamaan pellille. Kohoamisen jälkeen voitele munalla ja laita pinnalle raesokeria. Uuniin paistumaan 200-225 asteeseen 15-20 minuutiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti