Sivut

torstai 25. helmikuuta 2010

Pullataikina

0,5l maitoa
1,5 palaa hiivaa (2pss kuivahiivaa)
2 munaa
1,5dl sokeria
1,5tl suolaa
1rkl kardemummaa
1,5l vehnäjauhoja
150g margariinia
Lämmitä maitoa hieman. Jos käytät kuivahiivaa, tulee maito lämmittää 42 asteiseksi. Murenna hiiva maitoon.
Lisää sekaan munat, sokeri, kardemumma ja suola.
Lisää vehnäjauhoja vähitellen sekä pehmeä margariini.
Laita halutessasi rusinoita mukaan!
Kun taikina irtoaa reunoista, laita huoneenlämpöön kohoamaan. Anna kohota kaksinkertaiseksi.
Leivo ja kohota leivoksesi vielä pellillä.
Voitele munalla, koristele raesokerilla ja paista.
Pitkot 200-225 astetta ja 15-20min.
Pullat 225-250 astetta ja 5-10min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti