Sivut

lauantai 13. marraskuuta 2010

Pallokakun teko

Pallokakun tekoa vaihe vaiheelta pyydettiin. Tässä tulee ohjeistusta kakun kasaamiseen.
Kulhon koosta riippuen tarvitset 2-3 pellillistä 4 munan sokerikakkupohjia.
Kulhoa apuna käyttäen saat leikattua päälipalan sekä pohjapalan. Asetat kulhon kakkupohjan päälle ja leikkaat veitsellä kulhon reunoja myöden sopivan kokoiset palat. Muut palat pitää arvioida minkä kokoisen tarvitsee. Kannattaa ensin tehdä suurempi ja sitten pienentää tarpeen mukaan reunoista.

Vuoraa kulho kauttaaltaan kelmulla.

Aseta pohjalle pohjapala.

Kostuta pohjapala ja muista kostuttaa myös muutkin kerrokset!!

Laita kerroksen päälle täyte. Suosittelen käyttämään vahvoja täytteitä niin pallo pysyy paremmin kasassa.

Laita seuraava kerros ja taas seuraava täyte kunnes kulho on täynnä vuorotellen kakkupohjaa ja täytettä.

Viimeiseksi eli ylimmäksi jää kakkupohja. Muista kostuttaa myös tämä. Laita kelmua myös kulhon päälle, kun olet saanut ylimmän kerroksen laitettua. Tämän jälkeen jääkaappiin jähmettymään.

Kulhon pitäisi sivusta katsoen siis näyttää tältä:

Kakun kumoaminen. Itse laitan tarjoiluastian kulhon päälle ja sitten käännän koko systeemin oikeinpäin.
Ota kulho varovasti pois sekä kelmut. Sitten kakku onkin valmis koristeltavaksi kermavaahdolla, marsipaanilla jne. Jos käytät marsipaania tai mmf päälistä niin muista laittaa väliin esimerkiksi kermavaahtoa pehmikkeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti