Sivut

lauantai 13. marraskuuta 2010

Suklaakakku

Suklaakakku joka jää sisältä hieman löysemmäksi. Taivaallisen hyvää.
175g margariinia
1,5 levyä pandan tummaa suklaata
2dl sokeria
3 kananmunaa
1dl vehnäjauhoja
Voitele ja korppujauhota vuoka. Jos käytät irtopohjavuokaa voit pingottaa pohjalle leivinpaperin (ensimmäinen pikkukuva).
Sulata margariini ja tumma suklaa kattilassa keskenään.
Erottele kananmunat: keltuaiset toiseen isompaan kulhoon ja valkuaiset toiseen pienempään kulhoon.
Lisää keltuaisten sekaan sokeri ja vatkaa (2. pikkukuva). Tämän jälkeen lisää margariini-suklaa seos joukkoon ja lopuksi jauhot (3. pikkukuva).
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (4. pikkukuva). Nostele vaahto toisen seoksen sekaan ja sekoita nostelemalla (5. ja 6. pikkukuva).
Kaada vuokaan (7. pikkukuva) ja laita uuniin 200 asteeseen noin puoleksi tuntia. Kakku irtoaa hieman reunoilta, mutta jää keskeltä löysäksi.
Tarjoile tomusokerilla koristeltuna tai kermavaahdon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti