sunnuntai 28. helmikuuta 2021

Kahden suklaan juustokakku

 
Tällaisen kahden suklaan juustokakun tein kahden nuorimmaiseni lapsen isälle 2020. Oli kuulemma maistunut.

Pohja:

200g digestive keksejä

100g voita

Sulata voi, murskaa keksit. Sekoita keskenään ja painele irtovuuan pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan täytettä.

Täyte 1:

200g maustamatonta tuorejuustoa

200g mascarponea

2dl kermaa

1 levy pandan tummaa suklaata

100g pandan maitosuklaata

2 liivatelehteä

Vettä


Sulata suklaat vesihauteessa. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sekaan tuorejuusto sekä mascarpone. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoom sulatetut suklaat, sekoita. Kiehauta tilkka vettä ja purista liivatteista vesi pois. Laita liivatteet kuuman vesitilkan sekaan ja kaada ohuena norona täytteen sekaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan ja laita hyytymään jääkaappiin. 

Voit valmistaa seuraavan täytteen jo nyt koska alimmainen täyte on niin tukeva.

Täyte 2:

200g maustamatonta tuorejuustoa 

200g mascarponea

2dl kermaa

1 levy pandan valkosuklaata

2 liivatelehteä 

Vettä 

Sulata suklaa. Laita liivatteet kylmään veteen.

Vaahdota kerma, lisää joukkoon tuorejuusto, mascarpone sekä sulatettu suklaa. Sekoita tasaiseksi. Kiehauta tilkka vettä ja purista liivatteista vesi pois. Laita liivatteet kuuman vesitilkan sekaan ja kaada seos ohuena norona täytteen sekaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan ja laita hyytymään jääkaappiin yön yli.

Koristele haluamallasi tavalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti