perjantai 18. kesäkuuta 2021

Tuhti suklaakakku

 


Odotettu töihin paluu ja sinne tein tällaisen tuhdin suklaakakun. Tämän ohjeen löysin Annin Uunissa sivustolta. Pohjan kostutin vaniljamaidolla. Täytteeksi tein suklaakreemin joka myös kakun päälisenä. Tämä kakku oli todella suklainen ja täten myös makea, joten marjat oli ehdoton lisä tasapainottamaan tätä makuelämystä.

Pohja:

4dl vehnäjauhoja

4dl sokeria

3dl kaakaojauhetta

2tl soodaa

1tl suolaa

2dl maitoa

0.75dl auringonkukkaöljyä

2 kananmunaa

2tl vanilja-aromia

2dl kuumaa kahvia

Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota vuoka.

Sekoita isossa kulhossa keskenään jauhot, sokeri, kaakao, sooda ja suola.

Sekoita toisessa kulhossa öljy, maito, kananmunat ja vanilja-aromi. Sekoita nämä hiljalleen jauhoseokseen. Lisää sekaan kuuma kahvi koko ajan sekoittaen ja sekoita kunnes taikina tasainen.

Kaada voideltuun vuokaan. Paista 1h. Kumoa hieman jäähtyneenä.

Suklaakreemi:

400g pandan tumma suklaata

3rkl kaakaojauhetta

3rkl kuumaa vettä

350g huoneenlämpöistä leivontamargariinia

2dl tomusokeria

200g huoneenlämpöistä maustamatonta tuorejuustoa

Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä.

Sekoita lasissa keskenään kuuma vesi ja kaakaojauhe.

Vaahdota 5min ajan huoneenlämpöistä voita ja tomusokeria keskenään.

Lisää sekaan jäähtynyt sula suklaa, kaakaojauheseos ja tuorejuusto.

Vatkaa muutama minuutti kunnes seos on kuohkeaa. Levitä kakun väleihin ja päälle. 

Laita jääkaappiin "kovettumaan".

 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti