tiistai 8. helmikuuta 2022

Suolainen kinuski suklaakakku

 


Tällaisen kakun tein töihin, kun oli kansainvälinen suklaakakkupäivä.


Pohja:

200g digestive keksejä

100g voita


Sulata voi, murskaa keksit. Sekoita. Painele irtopohjavuuan pohjalle ja reunoille. Laita uuniin 175 asteeseen 10 minuutin ajaksi.


Täyte:

 1 levy pandan tummaa suklaata

0,5dl maitoa

350g maustamatonta tuorejuustoa

1dl sokeria

2 kananmunaa

2tl vaniliinisokeria

1rkl vehnäjauhoja


Laita maito ja paloiteltu suklaa kattilaan. Lämmitä seos ja anna suklaan sulaa maidon sekaan. Laita jäähtymään.

Sekoita tuoresjuusto ja sokeri sekä vaniliinisokeri yhteen. Lisää kananmunat ja lopuksi vehnäjauho. Sekoita. Kaada pohjan päälle.

Laita uuniin noin tunniksi. Kakku saa jäädä keskeltä hieman löysäksi.

Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin hyytymään.

Valmista kinuskipäälinen.


Päälinen:

1,5dl kuohukermaa

1dl fariinisokeria


Mittaa ainekset kattilaan. Anna kiehua kunnes kinuski on paksua.

Laita vesilasiin kylmää vettä, tipauta kinuskia hieman veteen. Mikäli kinuski jähmettyy lasin pohjalle, on kinuski valmista.

Kaada kakun päälle.

Koristele sormisuolalla ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti