Sivut

sunnuntai 3. maaliskuuta 2024

Taatelikakku

 
Tuli tehtyä elämän ensimmäinen taatelikakku. Tämä oli todella hyvää. Ohjeen löysin täältä. Ohje vielä alla.

1 pkt (250 g) kivettömiä taateleita

 2 dl sokeria

 2 dl vettä

 200 g voita

 1 muna

 3½ dl vehnäjauhoja

 1 tl soodaa

 1 tl vaniljasokeria

 1 tl leivinjauhetta

Lohko taatelit katti­laan. Tarkista, ettei joukossa ole kiviä. Lisää sokeri ja vesi. Hauduta niin, että taatelit irtoavat toisis­taan ja pehmenevät. Lohko voi joukkoon ja anna sulaa tasaiseksi.

Lisää hieman jäähtyneeseen taateliseokseen muna. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan.

Kumoa taikina voideltuun ja leivitettyyn rengasvuokaan (vetoisuus 1,8 l).

Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 40–50 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla: kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on valmis. Älä kypsennä kuivaksi vain varmuuden vuoksi. Anna kakun jäähtyä vuoassaan hetki ennen kumoamista.

Kumoa kakku vadille ja anna jäähtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti