Sivut

maanantai 19. lokakuuta 2009

Tilauskakut



Sain kakkutilauksen jonka ohjeena oli: pyöreät, hyla, tummalla pohjalla, valkoinen mmf päälinen, toinen raikas esim. aprikoosi täyte. Ja yläpuolella kuva mimmoiset tuli.
Päälisen (mmf) ohje seuraavanlainen:

1pss (250g) valkoisia vaahtokarkkeja
Öljyä
1-2 pkt tomusokeria

Öljyä kulho, laita sinne vaahtokarkit ja vettä 2rkl. Sulata mikrossa vaahtokarkit ja vesi mössöksi. Sihtaa kulhoon tomusokeria ja sekoita / vaivaa kunnes taikinhttp://www.blogger.com/img/blank.gifa irtoaa reunoista eikä ole enää tahmeaa.
Kääri kelmuun ja jätä yön yli huoneenlämpöön.

Pohjina on 6 munan tumma sokerikakku pohja.
Kakku A:n täytteet (kuva yllä) on seuraavanlaiset:

Ensimmäinen väli:
6 liivatelehteä
2dl vispikermaa
2dl ranskankermaa
200g vaniljatuorejuustoa
1,5-2dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1prk aprikoosimarmeladia tai hilloa

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5-10 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita toisessa astiassa keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri. Liota liivatteet pieneen määrään nestettä, anna jäähtyä ja lisää seos ohuena nauhana edellä mainittuun seokseen. Nostele sekaan kermavaahto. Levitä kakkupohjan päälle ensin aprikoosimarmeladi tai hillo ja sen jälkeen kyseinen seos päälle.

Toinen väli:
Vadelmamousse
Kakku B:n täytteet (kuva yllä) on seuraavanlaiset:

Ensimmäinen väli:
2,5dl vispikermaa
200g vaniljatuorejuustoa
150g valkosuklaata

Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon tuorejuusto. Sulata suklaa ja lisää vaahdon joukkoon. Levitys pohjan päälle ja jähmetys jääkaapissa.

Toinen väli:
Suklaamousse

1 kommentti:

  1. Todella herkät, kauniit kakut! Sopiiko udella, että onko tuo mmf millaista leikata? Kerran koitin sitä tehdä, mutta oli todella vaikeaa leikata. Päällinen vaan venyi ja venyi eikä siihen uponnut kakkulapio vaan piti puukolla auttaa...

    VastaaPoista