Sivut

sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Vaniljakääretorttu

Kestosuosikki ja aina niin maittava vaniljakääretorttu!
Pohja:
4 munaa
1,5dl sokeria
3/4dl perunajauhoja
1dl vehnäjauhoja
1tl keivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Sekoita tässä vaiheessa enää kevyesti. Pellille ja uuniin. 225 astetta ja n. 7 minuuttia.
Nosta pohja jäähtymään ja valmista sillä aikaa täyte.
Täyte:
1 muna
1dl sokeria
1dl vettä
1rkl perunajauhoja
1tl vaniliinisokeria
150g voita
Vatkaa kattilassa muna ja sokeri sekaisin. Sekoita perunajauhot kylmään veteen ja lisää kattilaan. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli kiehahtaa. Jäähdytä kiisseli vesihauteessa välillä sekoittaen ja mausta vaniliinisokerilla.
Vaahdota voi ja lisää jäähtynyt kiisseli sekaan.
Levitä pohjan päälle, kääri pohja rullalle ja laita yön yli jääkaappiin valmistumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti