Sivut

maanantai 20. syyskuuta 2010

New Yorkin juustokakku mansikka kastikkeella


New Yorkin juustokakku. Uunissa tehtävä. Rinnalla mansikkakastike, mielestäni tämä kakku vaatii ehottomasti jonkun marjakastikkeen.
Tällaisen juustokakun tein synttärikutsuille. Ohjeen bongasin jonkun blogista ja nyt olen totaalisesti kadottanut tämän blogin enkä löydä edes sivuhistoriasta. Jos tunnistat omaksesi niin ilmoita.
Pohja:
180g digestive keksejä
100g rasvaa
Murskaa keksit ja sulata rasva. Sekoita keskenään ja painele irtovuuan pohjalle (ensimmäinen pikkukuva alla). Irtovuuan pohjalle voi laittaa leivinpaperin niin helpottaa kakun irtoamista. Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.
Täyte:
800g maustamatonta tuorejuustoa
2dl sokeria
1rkl maissitärkkelystä
2tl vaniliinisokeria
5 munaa
1rkl sitruunamehua
Sekoita kulhossa sekaisin tuorejuusto, sokeri, vaniliinisokeri sekä munat. Lisää sitruunamehun sekaan maissitärkkelys ja lisää tämä lopuksi muun täytteen sekaan. Levitä pohjan päälle (toinen pikkukuva). Laita uuniin 175 asteeseen noin tunniksi (1h), kunnes täyte on hyytynyt (kolmas pikkukuva). Anna jäähtyä (n.15min) ja valmista päälinen.
Päälinen:
2prk kermaviiliä
3rkl sokeria
2tl vaniliinisokeria
Sekoita ainekset keskenään ja kaada täytteen päälle. Laita uuniin vielä n. 20-30 minuutin ajaksi.
Mansikkakastike:
500g mansikoita
sokeria
Soseuta mansikat, lisää sokeria maun mukaan. Mukaan muutama sattuma ja laita tarjolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti