Sivut

maanantai 7. maaliskuuta 2011

Charlotte russe

Olen pitkään jo halunnut kokeilla charlotte russea ja sellaisen nyt sitten tein. Hieman tuo kuvien ottaminen vaan unohtui, mutta jotain kuvia edes tuli otettua.
Kääretortun pohja:
4 munaa
1,5dl sokeria
0,5dl vehnäjauhoja
0,5dl kaakaojauhetta
0,5dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoitat muut ainekset keskenään ja lisää vaahdon sekaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille ja laita uuniin 200 asteeseen noin 8 minuutin ajaksi. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille (ensimmäinen pikkukuva alla) ja anna jäähtyä. Valmista täyte.
Kääretortun täyte:
1dl kermaa
125g rahkaa
1dl vadelmahilloa
1tl vaniliinisokeria
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon puoli purkkia eli 125g rahkaa, vaniliinisokeri sekä vadelmahillo. Sekoita tasaiseksi. Levitä jäähtyneen kääretorttupohjan päälle.
Kääri pohja rullalle leivinpaperin avulla (toinen pikkukuva alla) ja laita jääkaappiin.
Charloten täyte:
7 liivatelehteä
4dl kermaa
3dl vadelmia
375g rahkaa
2dl sokeria
2tl vaniliinisokeria
0,5dl vadelmamehua
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita toisessa kulhossa rahka, sokeri, vaniliinisokeri. Survo vadelmia hieman ja lisää joukkoon. Lopuksi kääntele kermavaahto sekaan.
Kiehauta puoli desiä vadelmamehua ja lisää sinne joukkoon liivatteet. Valuta ohuena norona täytteen sekaan ja sekoita tasaiseksi.
Charlotan kasaaminen:
Vuoraa kulho sisäpuolelta kauttaaltaan kelmulla.
Leikkaa kääretorru viipaleiksi ja aseta kääretortun viipaleet kauttaalleen kulhon reunoille.
Kaada keskelle täyte (3s pikkukuva). Laita kulhon päälle kelmu.
Laita jääkaappiin hyytymään ainakin kuuden tunnin ajaksi.
Kumoa hyytynyt kakku (4s pikkukuva) ja koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti