Sivut

sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Suklainen kakkupohja

Tää on mun lemppari suklaakakkupohja. Pohja on kuin sokerikakkupohja, pysyy kasassa on hyvä leikata ja ei jää mutakakuksi. Mutta maistuu silti suklaalta ja on myös ilmava.

Pohja:
5 kananmunaa
150g royal pähkinäsuklaata (tai ihan mitä vain haluamaasi suklaata)
2,5dl vehnäjauhoja
1rkl vaniliinisokeria
1tl leivinjauhetta
1/4tl suolaa
200g voita tai margariinia
2dl fariinisokeria

Voitele ja korppujauhota vuoka. 
Kananmunista keltuaiset ja valkuaiset erilleen eri astioihin.
Sulata suklaa.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, vaniliinisokeri, leivinjauhe ja suola.
Sekoita voi ja fariinisokeri keskenään vaahdoksi. Vatkaa sekaan kananmunan keltuaiset ja sen jälkeen sulatettu suklaa. Ja lopuksi kuivat aineet sekaan.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja laita sekaan muutamassa erässä kevyesti sekoittaen.
Uuniin 175 asteeseen, alatasolle 50 minuutin ajaksi.

1 kommentti:

  1. Näyttää ja kuulostaa tosi hyvältä, täytyy laittaa talteen tämä!
    Linkitin sinut blogiini, jos ei haittaa :)

    VastaaPoista