Sivut

lauantai 13. kesäkuuta 2015

Suklaakuppikakut sukaakuorrutteella

Poikani synttäreille tein suklaakuppikakkuja suklaakuorrutteella.

Taikina:
1,5dl vehnäjauhoja
0,5dl kaakaojauhoa
1,5dl sokeria
1,5tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
50g leivontamargariinia
1,25dl täysmaitoa
1 kananmuna
0,25tl vanilja-aromia
Laita kulhoon jauhot, kaakaojauho, sokeri, leivinjauhe, suola ja leivontamargariini. Vatkaa hiljaisella nopeudella, kunnes seos on murumaista ja ainekset ovat sekaisin. 
Sekoita toisessa astiassa keskenään maito, muna ja vanilja-aromi. Kaada puolet tästä muruseokseen ja vatkaa voimakkaasti, niin ettei seokseen jää yhtään kokkareita. Kaada loput maitoseoksesta sekaan ja sekoita vielä muutaman minuutin ajan niin, että seoksesta tulee sileää, mutta ei yhtään kauemmin.
Lusikoi taikina vuokiin niin, että yksi kolmasosa jää tyhjää.
Laita uuniin 170 asteeseen 20-25 minuutin ajaksi, kunnes pinta on kimmoisa sormella koettaessa. Anna jäähtyä.

Kuorrute:
5dl tomusokeria
100g leivontamargariinia
1dl kaakaojauhoa
0,5dl täysmaitoa
Vatkaa tomusokeri, leivontamargariini ja kaakaojauho keskenään kulhossa, kunnes ovat sekoittuneet kunnolla. Lisää joukkoon maito, muutama lusikallinen kerrallaan. Vatkaa voimakkaasti vähintään 5 minuuttia. Mitä kauemmin vatkaa, sitä kuohkeampaa. 
Levitä kuorrute lastan avulla jäähtyneiden kuppikakkujen päälle ja koristele vaikka hopeakuulilla tai suklaaströsselillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti