sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Macarons-leivokset

Elämäni ensimmäiset macaronssit! Harjoitusmielessä tein. Ajattelin, että noista olisi tullut vaaleanpunaisia kuten pellillä vielä olivat.. Ei sitten tullut. Ensi kerralla lisää väriä!

100g mantelijauhetta
110g kananmunan valkuaista n. 3 munaa
200g tomusokeria
4rkl sokeria

Ensin sekoitetaan mantelijauhe ja tomusokeri keskenään kulhossa, mantelijauheen käytin sihdin läpi.
Toisessa kulhossa vatkataan valkuaiset ja lisätään sokeria 1rkl kerrallaan. Vatkataan kunnes vaahto on paksua, kiiltävää ja kiinteää. Liikaa ei saa vatkata.
Tämän jälkeen lisätään väri halutessaan.
Yhdistä vaahtoon mantelijauhe-tomusokeri seos pienissä erissä käännellen, ei siis vatkata enää!

Tämän jälkeen taikina pursotetaan leivinpaperille haluamasi kokoisiksi ympyröiksi. Lopuksi napautetaan peltiä niin, että ilmakuplat lähtevät pois. Tämän jälkeen annetaan pellin olla rauhassa tunnin verran huoneenlämmössä ennen kuin ne laitetaan 140 asteiseen uuniin n. 15min ajaksi.

Kuoret voi tämän jälkeen laittaa pakastimeen päiväksi niin täyttäminen on helpompaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti