Sivut

perjantai 24. toukokuuta 2019

Ranskalainen marenki


4 kananmunan valkuaista
2dl sokeria
1tl sitruunamehua

Erottele valkuaiset keltuaisista. 
Vaahdota valkuaiset ja lisää joukkoon sitruunamehu.
Lisää sokeri joukkoon vähitellen pienissä erissä.
Värjää ihan lopussa halutessasi elintarvikevärillä.

Marenki on valmista pursotettavaksi, kun seos on kiiltävää ja seokseen jää jäykkiä huippuja.

Laita uuniin 75 asteeseen ainakin tunniksi, koosta riippuen voi mennä jopa kaksikin tuntia, jotta marenki on sisältä saakka kuiva.

Huom! Valkuaisten joukkoon ei saa joutua yhtään keltuaista, muuten valkuaiset ei vatkaannu. Välineiden tulee olla myös puhtaat ja kuivat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti