Sivut

tiistai 21. toukokuuta 2019

Sitruunakuppikakut tuorejuustopäälisellä

Pääsiäiseksi tein sitruunakuppikakkuja, ohje alla.

120g vehnäjauhoja
150g sokeria
1.5tl vehnäjauhoja
2rkl sitruunan kuorta
40g huoneenlämpöistä margariinia
1,2dl täysmaitoa
1 kananmuna

Laita kulhoon jauhot, sokeri, leivinjauhe, sitruunan kuoret sekä margariini ja vatkaa muruksi. Kaada joukkoon pienissä erissä maito ja vatkaa vain sen verran, että ainekset sekoittuvat. Lisää muna ja sekoita parin minuutin ajan, kunnes seos on sileää.
Lusikoi vuokiin 2/3 osan verran taikinaa, näitä tulee noin 10kpl.
Laita 175 asteiseen uuniin noin 25min ajaksi, kunnes kuppikakun pinta on kimmoisa.

Tuorejuustopäälinen:
300g tomusokeria
50g margariinia
125g maustamatonta tuorejuustoa

Vatkaa voi ja tomusokeri keskenään tasaiseksi ja lisää joukkoon tuorejuusto. Vatkaa suurimmalla nopeudella vähintään 5min, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa. Älä vatkaa liikaa, koska juoksettuu helposti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti