Sivut

maanantai 7. lokakuuta 2019

Mansikka-raparperi piirakka

Olen perheenlisäyksemme kanssa kotosalla ja kävin näyttämässä töissä pienokaista. Mukana vein mansikka-raparperipiirakkaa pari pellillistä.

Tähän menee yhteensä 500g mansikoita ja raparperia, suhdanne siten kuin itse tykkää, itsellä enemmän mansikkaa.

Pohja:
8dl vehnäjauhoja
4,5dl sokeria
2tl leivinjauhetta
2dl kermaa
2,5dl maitoa
2 kananmunaa
200g voita

Pilko mansikat ja raparperit.

Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita loput ainekset joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Laita pilkotut mansikat ja raparperit pohjan päälle.

Laitoin tähän päälle vielä muruseosta.
Muruseos: 
100g voita
1dl sokeria
n. 2dl vehnäjauhoja

Ainekset kulhoon ja nyppien muruksi. Muruseos ripotellen piirakan päälle.

Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti