Sivut

maanantai 7. lokakuuta 2019

Mansikkahillo

 Tein elämäni ensimmäisen kerran hilloa ja tietenkin mansikoista! Lettujen kanssa ihan parasta!

Ohje: 
2l mansikoita
0,5dl vettä
6dl hillosokeria

Mansikat ja vesi kattilaan. Kuumennetaan kunnes tulee höyryä. Tämän jälkeen lisätään sokeri pienissä erissä varovasti sekoittaen. Tarvittaessa laita säilöntäainetta. Laita levyä pienemmälle ja sekoita välillä varovasti n. 10min ajan. Mikäli pinnalle tulee vaahtoa, kuori se pois. Jäähdytä hilloa 30-60min, sekoita muutaman kerran tänä aikana. Hillo kiinteytyy ja mansikat painuu alas.
Kuumenna hillopurkit ja purkita hillo. Hillo hyytyy parissa vuorokaudessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti