Sivut

maanantai 13. heinäkuuta 2009

Tähtikakku

Postissa tuli kaksi uutta kivaa tyllaa ja oli pakko päästä testaamaan.. ..ja tyllahan oli ihan liian pieni kakun koristeluun. Menee siis uusi isompi tilaukseen. Mutta siis Nemo kisuseni täytti 5w ja tein sen kunniaksi sitten tyllaharjoittelukakun; tähtikakun. Samalla tällä kakulla heitin hyvästit kakkuvuualleni (joka alkoi hylkimään rasvaa..) joka on ollut palveluksessa sen 20 vuotta jo investoin sitten uuteen vuokaan :D Kävin myös citymarketissa katsomassa onko siellä vaniljakreemijauhetta ja siellähän oli ja wou sitä leivontahyllyä. Siellähän oli vaikka mitä!! Jatkossa vierailen siellä enkä aikaisemmin käyttämässä kaupassa josta ei löydy mitään leivontajuttuja. ..ja tarviiko kertoa, että mukaankin tarttui sitten vaikka mitä :D
Pohja on tehty neljällä munalla. Paperista leikkasin tuollaisen tähden jota sitten käytin muottina, että kerroksista tulee suunnilleen samanmuotoisia. Kolme kerrosta tuli tähän kakkuun. Alimmaiseen kerrokseen tuli prinsessakakun täyte. Tosin imetysdementtiassani unohdin laittaa vadelmahillon ensin, joten se meni sit täytteen päälle, heh :D.
Mutta täyte siis tällainen:
3dl kylmää vettä
1dl vaniljakreemijauhetta
2,5dl flora vispikermaa
1dl vadelmahilloa
Vatkaa ensin vesi ja kreemijauhe yhteen kreemijauhepussin ohjeen mukaisesti. Tarkista myös jauheesi suhdanne pussista. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä nämä keskenään. Levitä ensin vadelmahillo kakkupohjalle ja sitten muu täyte.
Toiseen kerrokseen laitoin täytteeksi valkosuklaata seuraavanlaisesti:
2,5dl flora vispiä
200g sunnuntai vaniljatuorejuustoa
150g valkosuklaata
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Sulata suklaa mikrossa ja lisää sekaan. Levitä pohjalle ja jääkaappiin jähmettymään. Kannattaa laittaa vaikka leikkuulauta päälle niin kakusta tulee tasainen :). Ja ellei vaniljainen maku miellytä niin kannattaa käyttää maustamatonta tuorejuustoa!
Ja koristelin kakun keltaiseksi värjätyllä (ei ollut mieluinen keltainen..) kermavaahdolla. Tasainen päältä ja sivuilla lehtityllalla koristelu. Ja myöskin reunoihin tein päälle lehtityllalla koristeet. Tuo tylla sopi siihen hommaan mutta reunoihin se oli aivan liian pieni. Kakku ei ole mitenkään koristeellisesti esillä koska se jäi vaan perheen kesken syötäväksi.

Mutta maku oli mainio!! Niin ja kostutukseen käytin maito-vaniliinisokeri sekoitusta (kun unohdin spriten kauppaan..).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti