Sivut

perjantai 27. marraskuuta 2009

Suklaakinuskipalat

Pohja:
300g digestive keksejä
125gvoita
Murskaa keksit ja sulata voi. Kaada voi keksien sekaan ja sekoita tasaiseksi. Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n.30x35cm), painele tasaisesti pohjalle. Nosta kylmään päälisen teon ajaksi jotta pohja tiivistyy.
Päälinen:
3dl vispikermaa
2dl fariinisokeria
1dl sokeria
puoli levyä taloussuklaata
Sekoita kattilassa vispikerma ja sokerit. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin puoli tuntia, sekoita välillä. Kun seos on paksuntunut, tee kinuskitesti. Lasiin kylmää vettä, pudota tippa kinuskia sinne. Jos tippa jähmettyy, kinuski on valmista.
Nosta kinuski liedeltä ja sekoita joukkoon puoli levyä taloussuklaata. Enää ei saa keittää seosta.
Kaada seos pohjan päälle ja kallistele vuokaa niin, että seos levittyy joka puolelle.
Kun vuoka on jäähtynyt laita se jääkaappiin ja leikkaa myöhemmin pieniksi paloiksi.
Säilyy jääkaapissa ainakin viikon tiiviissä kipossa ja sopii hyvin tarjottavaksi vähän vahvemman kahvin seurana. Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti