Sivut

sunnuntai 29. elokuuta 2010

Kakkukuvan teko

Kakkukuvan teko. Itse varaan kakkukuvan tekoon kk aikaa! Kuivumisiin menee yllättävän paljon aikaa!
Vaihe 1: Kaulitse sopivan värisestä marsipaanista, mmf:stä tmv ohut levy. Pyöreä jos teet pyöreän kakun, suorakaiteen muotoinen jos teet sen muotoisen kakun. Laita kaulittu levypohja leivinpaperin päälle kuivumaan ja päälle joku kulho tmv suojaksi. Kuivumiseen menee aikaa parisen viikkoa.
Vaihe 2: Tulosta tai piirrä haluamasi kuva paperille. Jäljellä kuva leivinpaperille. Laita leivinpaperi jossa on haluamasi kuva pohjan päälle ja terävällä marsipaanityökalulla (käy myös veitsi, coctailtikku tmv.) piirrä reunaviivat pohjaan. Jäljennettyäsi koko kuvan, ota leivinpaperi päältä pois.
Vaihe 3: Vahvista ääriviivat elintarviketussilla tai käyttäen esimerkiksi pastaväriä, sudilla maalaten. Laita kuivumaan. Kun ääriviivat ovat kuivuneet voit siirtyä vaiheseen 4.
Vaihe 4: Kuvan maalaus. Maalaa sudilla kuva haluamallasi väreillä esimerkiksi pastavärejä käyttäen. Vaaleisiin pintoihin ohenna maalia vedellä. Ensin vaaleat pinnat ja tämän jälkeen tummat pinnat. Jos jokin pinta pitää maalata kahteen tai useampaan otteeseen, anna maalin kuivua välillä. Tarvittaessa voit vahvistaa vielä ääriviivoja. Anna kuivua rauhassa!
Vaihe 5: Aseta pohja kakun päälle. Levitä alle kermavaahtoa tai kreemiä. Jos pohjalevy on oikein kovaksi kuivunut kannattaa se laittaa kakun päälle vähintään vuorokausi ennen kakun esille panoa, jotta päälinen ehtii pehmentyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti