Sivut

tiistai 11. tammikuuta 2011

Marianne juustokakku appelsiini päälisellä

Marianne juustokakku jossa appelsiini päälinen ja suklaaristikko.

Pohja:
200g digestive keksejä
80g margariinia
Murskaa keksit ja sulata margariini. Sekoita keskenään ja painele vuuan pohjalle.
Täyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
100g vanilja tuorejuustoa
3 munaa eroteltuna
2dl sokeria
2tl vaniliinisokeria
6 liivatelehteä
0,5dl vettä
3dl kermaa
1pss marianne murskaa
Laita liivatteet kylmään veteen.
Erottele munat ja vaahdota munan valkuaiset.
Vaahdota kerma yhdessä astiassa.
Toisessa astiassa sekoita munan keltuaiset ja tuorejuusto. Lisää sokeri sekaan sekä marianne murska.
Kiehauta vesi ja lisää liivatteet sinne. Kaada seos ohuena norona keltuais-tuorejuusto seoksen sekaan.
Yhdistä muut vahdot sekaan ja sekoita tasaiseksi.
Kaada vuokaan ja tasoita tarvittaessa lastalla. Laita jääkaappiin hyytymään ainakin kuuden tunnin ajaksi.
Appelsiini päälinen:
3dl appelsiinituoremehua
3 liivatelehteä
Laita liivatteet kylmään veteen.
Kiehauta 0,5dl appelsiinituoremehusta ja laita loput 2,5dl astiaan.
Lisää liivatteet kuuman mehun sekaan ja kaada seos lopun appelsiinimehun sekaan. Sekoita ja kaada hyytyneen kakun päälle. Jos juustokakun täyte ei ole hyytynyt menee appelsiini päälinen juustokakun sisään. Laita jääkaappiin hyytymään.
Suklaaristikko:
3/4 levyä tummaa suklaata
Sulata suklaa ja pursota haluamasi kuvio juustokakun päälle. Varmistathan, että appelsiinipäälinen on hyytynyt. Kuvion pursotettuasi laita jääkaappiin jähmettymään kunnes suklaa on kovettunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti