Tällaisen valkosuklaa mustikkapalojen ohjeen löysin netistä ja ajattelin kokeilla, hieman mittasuhteita vain muuttaen. Vaalea pohja jossa mustikoita seassa ja päällä valkosuklaakuorrute. Osan koristelin nompparelleilla ja osan jätin ilman koristetta.
Pohja:
4 munaa
2dl sokeria
4dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
2tl leivinjauhetta
1tl vaniliinisokeria
2,5dl vispikermaa
125g rahkaa
150g sulatettua margariinia
200g mustikoita
1rkl sokeria
1rkl perunajauhoja
2 pandan levyä valkosuklaata
Vaahdota munat ja sokeri vahvaksi vaahdoksi. Sulata margariini ja laita jäähtymään.
Mittaa toiseen kulhoon jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja vaniliinisokeri. Sekoita nämä keskenään.
Laita toiseen kulhoon kerma sekä rahka ja sekoita tasaiseksi.
Lisää munavaahdon sekaan ensin jauhoseos sekä margariini vuorotellen ja lopuksi kerma-rahka sekoitus.
Laita kolmanteen kulhoon mustikat ja 1rkl sokeria sekä perunajauhoa. Kääntele mustikoita niin, että sokeri ja perunajauhot on tarttunut kiinni mustikoihin.
Lisää mustikat taikinaan nostellen, älä sekoita enää.
Kaada pellille ja levitä tasaiseksi. Laita uuniin 175 asteeseen 20 minuutin ajaksi. Kumoa jäähtyneenä.
Sulata suklaa ja levitä täysin jäähtyneen pohjan päälle. Laita kylmään jotta suklaa saa jähmettyä. Leikkaa paloiksi ennen kuin suklaa on kovettunut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti