Sivut

sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Hedelmäinen kermakakku

Tällaisen harjoittelukakun pyöräytin, kun syöjiä sattui olemaan tarjolla.
Vaalea sokerikakkupohja joka kostutettu spritella. Täytteinä mandariini-appelsiini täyte sekä sitruunatäyte.
Päällä persikkaa, kiiwiä ja tummia viinirypäleitä. Niiden päälle tehty kiille.
Reunoilla kermapursotus.
Kummatkin täytteet oli uusia tuttavuuksia minulle, ihastuin tuohon sitruunatäytteeseen täysin! Laskospursotusta tein myös ensimmäistä kertaa. Käytin laktoositonta kermaa joka ei ole ihan parasta mahollista pursottaa joten ei pursotus oikein miellytä silmää ja tyllakin taisi olla liian iso tähän hommaan. Tilaukseen siis pienempi tähtitylla.
Kiilteen ohje:
2dl vettä
1dl hyytelösokeria
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sekoita joukkoon hyytelösokeri, kiehauta. Anna jäähtyä. Kun neste alkaa jähmettymään niin laita luskan avulla hedelmien päälle nestettä ja anna jähmettyä jääkaapissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti