Mustikkaboston.
3dl maitoa
1 kananmuna
1tl suolaa
0,5dl sokeria
0,5dl kanelisokeria
2tl kardemummaa
1pss kuivahiivaa
8dl vehnäjauhoja
100g voita
200g vaniljatuorejuustoa
mustioita
Sekoita kuivahiiva jauhoihin.
Lämmitä maito kädenlämpöä hieman lämpöisemmäksi. Lisää maidon sekaan kananmuna, sokerit ja mausteet. Lopuksi lisää jauhot pienissä erissä ja huoneenlämpöinen voi.
Sekoita / vaivaa, kunnes seos on tasaista. Anna kohota liinan alla puoli tuntia.
Kun taikina on kohonnut, kaulitse se levyksi. Levitä pinnalle vaniljatuorejuusto ja mustikat. Kääri rullalle ja leikkaa tasapaksuiksi paloiksi.
Aseta rullat leikattu pinta ylöspäin irtopohjavuokaan, jättäen joka puolelle palaa noin 2cm rako, jotta pullat pääsevät kohoamaan uunissa.
Laita uuniin 225 asteeseen noin 30 minuutiksi.
Jäähdyttyä voit koristella bostonkakun tomusokeri-vesi seoksella (3dl tomusokeria, 1rkl vettä sekaisin).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti