Sivut

lauantai 3. syyskuuta 2016

Gluteeniton ja laktoositon lime-sitruunajuustokakku

Työkaverille lähti tällainen pieni gluteeniton sekä laktoositon lime-sitruunajuustokakku.

300g Semper kaurakeksejä
100g margariinia

Murskaa keksit, sulata margariini. Sekoita ja painele irtopohjavuuan pohjalle. Laita jääkaappiin, kunnes täyte valmis.


Täyte:

2dl laktoositonta kermaa
200g Viola laktoositon sitruunatuorejuustoa
Puolikkaan sitruunan mehu puristettuna
1 limetin mehu puristettuna
2dl sokeria
0,5 sitruunan raastettu kuori
0,5 limetin raastettu kuori
4 liivatetta

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Toiseen kulhoon laita tuorejuusto, sokeri, sitrunaan sekä limetin mehut ja kuoret, sekoita nämä tasaiseksi. Kiehauta tilkka vettä ja purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja laita tilkkaan kiehautettua vettä. Sekoita tasaiseksi ja kaada tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Kaada irtopohjavuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Kiille:
3dl juissi lime-sitruuna mehua
3 liivatetta

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutin ajaksi. Tämän jälkeen kiehauta 1dl mehua kattilassa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja laita kiehuvan veden sekaan, sekoita tasaiseksi. Kaada loppu mehu joukkoon ja anna jäähtyä. Jäähtyneenä kaada juustokakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4h.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti