lauantai 3. syyskuuta 2016

Minttusuklaajuustokakku

 Tällainen synttärikakku, minttusuklaajuustokakku lähti työkaverille kesällä.

Pohja:
170g Oreo keksejä
50g margariinia

Murskaa keksit, sulata margariini. Sekoita keskenään ja painele tasaiseksi irtovuuan pohjalle. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.

Täyte:
400g Pätkis suklaata
5dl Flora Vispi kermaa
4 liivatelehteä
400g maustamatonta tuorejuustoa
0,5dl kaakaojauhetta
1dl tomusokeria

Laita pätkikset kattilaan ja kaada joukkoon 1dl kermasta. Kuumenna ja sekoita tasaiseksi, nosta jäähtymään. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa loppu kerma vaahdoksi. Sekoita toisessa astiassa sekaisin tuorejuusto sekä kaakaojauhe. Kiehauta tilkka vettä, purista liivatteista vedet pois ja laita tilkkaan kiehuvaa vettä. Lisää liivateseos tuorejuusto-kaakao seokseen koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon sulatetut pätkikset, sekoita. Sekoita kermavaahto sekaan ja koko seos tasaiseksi. Kaada irtopohjavuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.

Päälinen:
2,5dl Flora Vispi kermaa
2rkl tomusokeria
Vihreää elintarvikeväriä
Minttusuklaakarkkeja

Sekoita kerma ja tomusokeri vaahdoksi ja värjää halutessasi vihreällä. Irrota irtopohjavuuasta reunat ja tasoittele vaahto juustokakun päälle. Koristele minttusuklaakarkeilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti