Sivut

perjantai 16. marraskuuta 2018

Mansikka-lime juustokakku

Miehen syntymäpäiville tein raikkaan mansikka-lime juustokakun. Tämä on hyvä silloin, kun ei tee mieli lainkaan makeaa vaan enemmänkin raikasta.

Pohja:
200g digestive keksejä
80g margariinia

Alin limetäyte:
4dl kuohukermaa
0,5prk vaniljarahkaa
150g vaniljatuorejuustoa
1dl limen mehua
3 limen raastettua kuorta
1,5dl sokeria
1tl vaniliinisokeria
6 liivatelehteä

Ylin mansikkatäyte:
4dl kuohukermaa
0,5prk vaniljarahkaa
150g vaniljatuorejuustoa
4dl mansikkasosetta
vaniliinisokeri
sokeri
6 liivatelehteä

Kiille:
4dl mansikkalime -mehua
4 liivatelehteä

Pohja:
Murskaa keksit, sulata margariini. Sekoita keskenään ja painele irtovuuan pohjalle.

Limetäyte:
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Raasta limen kuoret, purista lime mehu ja tarv. lisää tiivisteestä lisää. Vatkaa kerma, rahka ja tuorejuusto keskenään vaahdoksi. Lisää joukkoon limen mehut, kuoret ja sokeri. Kuumenna tilkka vettä kattilassa. Purista liivatteista ylimääräiset vedet pois ja laita ne kiehuvaan veteen. Kaada liivate ohuena norona täytteeseen ja sekoita hyvin. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin 4h ennen kuin laitat seuraavan kerroksen.

Mansikkatäyte:
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka sekä tuorejuusto. Lisää seokseen mansikkasose, vaniliinisokeri ja sokeri makusi mukaan. Kuumenna tilkka vettä kattilassa. Purista liivatteista ylimääräiset vedet pois ja laita ne kiehuvaan veteen. Kaada liivate ohuena norona täytteeseen ja sekoita hyvin. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä mielellään yön yli ennen kiilteen laittoa. Tarvittaessa voit lisätä täytteeseen punaista elintarvikeväriä saadaksesi täytteestä enemmn punaisen.

Kiille:
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Lämmitä mehu kattilassa. Purista liivatteista ylimääräiset vedet pois ja laita ne kiehuvan mehun sekaan. Anna jäähtyä ja hieman hyytyä ennen kuin kaadat kiilteen kakun päälle. Anna hyytyä muutaman tunnin jääkaapissa. 

Koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti