Sivut

perjantai 16. marraskuuta 2018

Appelsiinitiikerikakku

Ostin kesällä uuden kakkuvuuan ja sitä oli heti pako päästä testaamaan, aivan ihana!! Tein poitsun sukulaissynttäreille tällaisen appelsiinitiikerikakun.

200g margariinia
2dl sokeria
3 kananmunaa
4dl vehnäjauhoja
2tl levinjauhetta
2tl vaniliinisokeria
2rkl kaakaojauhetta
1tkl appelsiinimehua
230g paistonkestävää appelsiinimarmeladia

Voitele ja korppujauhota vuoka.
Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään lukuunottamatta kaakaojauhetta. Lisää nämä taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
Ota 1/3 taikinaa erilleen ja lisää siihen kaakojauhe ja lopputaikinaan marmeladi. Sekoita tasaiseksi.
Laita puolet vaaleasta taikinasta vuuan pohjalle. Tämän päälle laita tumma taikina ja lopuksi loput vaaleasta taikinasta. Vedä lusikalla taikinan läpi vuuan ympäri kierros, jotta värit sekoittuvat vuuassa.
Paista 175 asteisessa uunissa 60 minuuttia, kunnes taikina irtoaa reunoilta. Kumoa hieman jäähtyneenä ja koristele halutessasi esimerkiksi suklaalla ja strösseleillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti