Sivut

perjantai 16. marraskuuta 2018

Mustikkakuivakakku

 Mustikka kuivakakku tuorejuustokuorrutteella.

Taikina:
350g margariinia huoneenlämpöisenä
350g sokeria
6 kananmunaa
1tl vanilja-aromia
7dl vehnäjauhoja
2rkl ja 2tl leivinjauhetta
2,8dl kermaviiliä
1pss pakastemustikoita

Tuorejuustokuorrute:
10dl tomusokeria
100g margariinia huoneenlämpöisenä
250g maustamatonta tuorejuustoa

Taikina:
Laita uuni päälle 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
Vatkaa margariini ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Ota kulhon reunoille joutunut taikina mukaan vaahtoon. Lisää joukkoon vanilja-aromi, jauhot ja leivinjauhe. Lisää lopuksi mukaan kermaviili ja vatkaa, kunnes ainekset ovat hyvin sekoittuneet ja taikina on vaaleaa sekä kuohkeaa. Lisää joukkoon mustikat ja sekoita lastalla tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista kakkua uunissa 60 minuuttia, kunnes kakku on irronnut reunoilta ja pinta on kimmoisa. Kokeile kakun kypsyys sisältä tikulla. Anna jäähytä ja kumoa.

Kuorrute:
Vatkaa tomusokeria ja margariinia, kunnes ainekset ovat sekoittuneet kunnolla. Lisää tuorejuusto yhdellä kertaa ja vatkaa kunnes juusto on sekoittunut muiden ainesten joukkoon. Laita koneen tehot täysille ja vatkaa vähintään 5 minuuttia niin, että seos on vaaleaa ja kuohkeaa. Älä vatkaa liikaa, että seos juoksettuu!
Levitä seos kakun päälle ja koristele mustikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti