Sivut

perjantai 16. marraskuuta 2018

Vadelma-suklaa kakku

 Todella suklainen kakku vadelmilla. Tämän ohjeen sain työkaverilta. Ulkomuoto ei ehkä paras mahdollinen, mutta maku oli hyvä!

Pohja:
4,5dl vehnäjauhoja
4dl sokeria
2dl kaakaojauhetta
1,5tl soodaa
2 kananmunaa
2prk kermaviiliä
150g margariinia
1,5dl kahvia

Kuorrute:
250g fazerin sinistä
400g margariinia
1,5dl tomusokeria
1dl kaakaojauhetta
2d kermaa

Pohja: 
Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja sulata margariini. Sekoita kananmunat ja kermaviili keskenään ja lisää näiden joukkoon sulatettu margariini. Lisää joukkoon kuivat ainekset. Sekoita ja lisää joukkoon vielä kuuma kahvi. Jaa taikina kahteen osaan ja kaada taikina kahteen eri kakkuvuokaan. Paista uunissa 175 asteessa 40 minuuttia. Kumoa pohjat hieman jäähtyneinä.

Kuorrute: 
Sulata suklaa. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja lisää joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe. Lisää joukkoon jäähtynyt sula suklaa. Lisää lopuksi sekaan kerma ja vatkaa tasaiseksi.

Laita toinen kakkupohja tarjottimelle. Laita pohjan päälle 1/3 kuorrutteesta. Nosta toinen pohja päälle ja levitä loput kuorrutteesta kakun päälle ja reunoille.

Koristele vadelmilla.

Kakku on hyvä nostaa tarjolle jopa tuntikin ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti