Sivut

perjantai 16. marraskuuta 2018

Suolainen kinuskipiirakka

Suolainen kinuskipiirakka, ehdoton lempparini! Tätä voisi syödä vaikka kuinka paljon!

Pohja:
170g digestive keksejä
80g margariinia

Täyte:
400g maustamatonta tuorejuustoa
1,5dl sokeria
1tl vaniliinisokeria
1rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
2kananmunaa
1rkl maissitärkkelystä
Kinuskipäälinen:
2dl fariinisokeria
3,25dl kuohukermaa

Päälle:
Sormisuolaa

Laita uuni 160 asteeseen lämpeämään.
Voitele piirakkavuoka margariinilla.

Keksipohjan teko:
Murskaa digestive keksit ja sulata margariini, sekoita keskenään ja painele vuuan pohjalle sekä reunoille.
Paista pohjaa uunissa 15minuutin ajan, kunnes pohja on kauniin ruskea. Ota uunista ja anna jäähtyä hieman.

Täytteen teko:
Vatkaa tuorejuusto notkeaksi. Lisää joukkoon sokeri ja vatkaa kuohkeaksi ja tasaiseksi. Lisää vaniljasokeri, sitruunamehu ja suola. Sekoita tasaiseksi.
Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita. Lisää lopuksi maissitärkkelys ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada pohjan päälle ja paista uunissa 40minuuttia, kunnes päälinen ei enää kiillä ja täyte on jähmettynyt. Anna jäähtyä.

Kinuskin valmistus: 
Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Keitä hiljalleen 20-30 minuuttia, kunnes kinuski on valmista. Voit kokeilla tipauttamalla kinuskia pisaran kylmään vesilasiin, mikäli pisara jää muotoonsa on kinuski valmista. Anna kinuskin jäähtyä hetken ja lisää pohjan päälle ja tasoita.

Anna kinuskipiirakan olla jääkaapissa ainakin 5h ennen tarjoilua. 
Ennen tarjoilua ripottele päälle sormisuolaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti