Sivut

perjantai 7. joulukuuta 2018

Lusikkaleivät

Lusikkaleipiä tein joulunalusvierailulle Vampulaan.

Ainekset:

200g voita
1,5dl sokeria
4dl vehnäjauhoja
2tl vaniliinisokeria
1tl ruokasoodaa
marmeladia väliin laitettavaksi
sokeria pinnalle

Voi sulatetaan kattilassa ja annetaan kiehua miedolla lämmöllä niin, että vaahto laskeutuu ja voi ruskistuu. Ota kattila liedeltä ja mittaa sokeri sekaan. Anna jäähtyä sekoittamatta! Sekoitetaan vasta jäähtyneenä. Tämän jälkeen sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voi-sokeriseoksen sekaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Painele taikina tiiviisti pikkulusikkaan ja laita taikinanpuolikkaat pellille. Paista 175 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin.

Anna puolikkaiden jäähtyä. Jäähtyneenä laita puolikkaan päälle marmeladia ja toinen puolikas päälle. Pyörittele sokerissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti