Sivut

lauantai 8. toukokuuta 2010

Äitienpäiväkakku

Pitihän sitä itselle sitten väsätä äitienpäivä kakku.
Halusin tehdä perinteisen kermakakun ja päälle halusin vadelmia. Ajattelin myös kokeilla ensimmäisen kerran kiilteen tekoa.
Päälle olin varannut ulkomaalaisia vadelmia joten ne piti kiehauttaa. Enkä tiedä onko ne enää sitten niin hienon näköisiä kakun päällä kuin jos olisi ostanut suomalaisia vadelmia ja ne olisi saanut kokonaisina kakun päälle.

Kiilteen tein hyytelösokeri paketin ohjeen mukaan: 2dl vettä ja 1dl hyytelösokeria. Ekaa kertaa kun tein niin yllätyksenä tuli se kuinka nopeasti se hyytyminen siinä kattilassa tapahtuukaan.

Pohjana on kuuden munan sokerikakkupohja. Kostutus maidolla ja vaniliinisokerilla.
Täytteenä ensimmäisessä välissä vaniljakreemivaahto.
1dl vaniljakreemijauhetta
2,5dl kylmää vettä
1,5dl kermaa
Mittaa astiaan kylmä vesi ja vaniljakreemijauhe. Sekoita voimakkaasti n.5min. Laita jääkaappiin jäähtymään siksi aikaa, kun vaahdotat kerman. Lisää kermavaahdon sekaan vaniljakreemi.
Toisessa välissä täytteenä on vadelmahillo.


1 kommentti:

  1. Heips!
    Kauniita kakkuja sinulla täällä! :)

    Pakko kysyä kun mieltäni on askarruttanut, ja huomasin sivujesi ylälaidassa tuon tekstin että teet kakkuja tilauksesta. Teetkö kakut ihan kotikeittiössä ja miten olet sopinut asian terveystarkastajan kanssa? Olen itse koittanut keksiä keinoa kuinka kakkujen teko voisi kotoa käsin onnistua, vaan hieman hankalaa tuntuu olevan virallista tietä. :/

    VastaaPoista