Toinen mustikkapiirakka oli pullataikinaan tehty.
Pohja:
1pss kuivahiivaa
3dl maitoa
1 kananmuna
1dl sokeria
2tl kardemummaa
2tl vaniliinisokeria
1tl suolaa
8-10dl vehnäjauhoja
100g margariinia
Lämmitä maito kädenlämpöä lämpöisemmäksi, n.42 asteiseksi. Laita kippoon n. 1dl vehnäjauhoja jonka sekaan sekoitat kuivahiivan. Lisää lämmin maito joukkoon ja sekoita. Lisää joukkoon kananmuna, sokeri, kardemumma, vaniliinisokeri ja suola. Lisää jauhot vähitellen joukkoon ja lopuksi pehmeä rasva. Voit käyttää myös juoksevaa margariinia!
Anna pohjan kohota kaksinkertaiseksi. Kohoamisen jälkeen vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä. Ota erilleen noin 1/3 osa taikinasta. Kauli taikina hieman peltiä isommaksi levyksi. Nosta pohja pellille.
Täyte:
1l mustikoita
3dl sokeria
(3rkl perunajauhoja)
Sekoita kulhossa mustikat ja sokeri sekaisin keskenään. Lisää halutessasi perunajauhot, itse en käyttänyt. Kaada mustikat pohjan päälle ja levitä tasaiseksi.
Tee jäljelle jääneestä pullataikinasta pitkuloita ja asettele ne ristikoksi mustikoiden päälle.
Voitele ristikot ja reunat munalla.
Laita uuniin 225 asteeseen noin 20 minuutin ajaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti