Lapset teki mulle äitienpäiväkakuksi turkinpippurijuustokakun lakritsikiilteellä. Vinkkejä kakkuun napattiin täältä ja täältä.
Pohja:
250g kaurakeksejä
100g margariinia
Murskaa keksit ja sulata margariini. Sekoita keskenään ja painele irtovuuan pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.
Täyte:
1pss turkinpippurirouhetta
200g maustamatonta tuorejuustoa
5dl flora vispi
5 liivatelehteä
140g pandan valkosuklaata
Laita liivatteet kylmään veteen. Sulata suklaa.
Vatkaa kerma vahvaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa sekaisin tuorejuusto ja turkinpippurirouhe, lisää sulatettu suklaa. Sekoita tasaiseksi. Kiehauta tilkka vettä, purista liivatteista vesi pois ja sekoita kuumaan veteen. Lisää liivate ohuena norona tuorejuustoseokseen, sekoita tasaiseksi. Lisää kermavaahto ja sekoita. Kaada irtopohjavuokaan ja anna hyytyä jääkapissa mielellään yön yli.
Lakritsikiille:
3 liivatelehteä
2dl lakritsikastiketta
Laita liivatteet kylmään veteen. Kiehauta tilkka vettä. Kaada lakritsikastike kulhoon. Purista liivatteista vesi pois ja sekoita ne kuumaan vesitilkkaan. Kaada ohuena norona lakritsikastikkeen sekaan, samalla sekoittaen. Kaada hyytyneen juustokakun päälle ja anna kiilteen hyytyä vähintään 2 tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti