sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Marenki


Valehtelematta elämäni toinen kerta, kun tein marenkia. Muistan, kun sen ensimmäisen kerran tein vuosia sitten ja uunissa ne oli tasaista pannukakkua.. Päätin kokeilla uusiksi ja alkuun totesinkin, että tämähän on helppoja ja onnistuukin hyvin.. Loppua kohden kuitenkin taikina löystyi eikä marengeista tullut enää hienoja.. Kuvassa takana olevat valkoiset on säilyttänyt muotonsa, mutta etualalla olevat vaaleanpunaiset marengit löystyivät..
Joka tapauksessa tässä näiden ohje:

3 kananmunan valkuaista
2,5dl sokeria
elintarvikeväriä

Vaahdota valkuaiset kulhossa kovaksi vaahdoksi. Tiedät, että vaahto on hyvää, kun käännät kippoa ylösalaisin ja vaahto ei tipu kulhosta. Lisää joukkoon sokeri ruokalusikallinen kerrallaan voimakkaasti vatkaten. Vatkaamista jatketaan kunnes vaahto on kiiltävää ja tasaista. Lopuksi lisätään elintarvikeväriä halutessaan.

Pursota leivinpaperille ja laita uuniin 120 asteeseen n.45min ajaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti