Sivut

lauantai 25. toukokuuta 2019

Vappusima ja munkit

Meidän vapputarjottavat näytti tänä vuonna tältä.
Munkkeja tehtiin reiällä ja ilman. Ohjeen löydät täältä.
Tehtiin myöa simaa itse, ohje alla.

8l vettä
500g fariinisokeria
500g hieno sokeria
4 sitruunaa
10g hiivaa

Pese sitruunat ja siivuta.
Keitä kattilassa noin puolet vedestä. 
Laita erikseen lasiin n. 1dl vettä.
Laita 10l ämpäriin loppu vesi, sokerit ja siivutetut sitruunat.
Liota hiiva lasissa olevaan veteen ja kaada ämpäriin. Lisää lopuksi keitetty kuuma vesi ämpäriin.
Jätä sima huoneenlämpöön vuorokaudeksi.
Tämän jälkeen pullota sima, lisää halutessasi rusinat. Jätä pullot korkki hieman löysällä huoneenlämpöön n. 3vrk ajaksi, kunnes sima on valmista. Rusinat nousevat pintaan, kun sima om valmista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti