sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Harjoittelukakku syntymäpäiväksiTänään tuli 26 vuotta mittariin ja tuli mahdollisuus tehdä kakku.. Halusin kokeilla kaikkea uutta joten tuli harjoituskakku sitten tästä. Ajatuksena oli tehdä hääkakuksi sopiva kakku ja valkoinen. Valkoinen siitä nyt ainakin tuli.
Pohjana on viiden munan sokerikakkupohja joka on tehty tällä uudella ohjeella. Kostutus sitruunalimsalla. Ja täytteeksi kokeilin ekan kerran mustaherukkahilloa! Ja sen päällä kermavaahto-vaniljatuorejuusto seos! Mustaherukkahillo kun on niin hyvää! Ja tasoitus on tehty lemon curdilla.
Päälinen onkin kauppaan ilmestynyttä uutta dr.oetkerin valkoista sokerimassaa! Oli pakko kokeilla onko tällaisesta halvemmasta, kaupasta saatavasta aineksesta mihinkään. 500g varasin kakkua varten massaa eli kaksi pakettia. Ja enpä tiedä tulenko jatkossa tätä käyttämään. Ensin se oli niin kovin tahmeaa kaulittaessa ja levyksi kun olin saanut kaulittua niin se muuttui alustalla jo hauraaksi, halkeilevaksi ja kuivui todella nopeasti. Kakun päälle se ei laskeutunut lainkaan niin hyvin kuin esimerkiksi itsetehty mmf tai marsipaani, vaan reunoille tuli uskomattoman paljon rypytyksiä (3s kuva alla).
Kokeilin myös tehdä koristeita tästä samaisesta massasta. Pikkukukista melkein jokaisesta halkesi terälehdet, niin haurasta oli tämä materiaali. Ruusun tekeminen oli vaikeaa koska ohuena terälehtien reunat lähti halkeilemaan ja muuttuivat rösöiseksi, kun taas tyvi meni ihan vetiseksi.

Pikeeriä kokeilin myös ensimmäisen kerran ja tomusokeria oli ilmeisestikin liian vähän.
Ohjeeni oli seuraavanlainen:
1/4dl kananmunan valkuaista
1,5dl tomusokeria
3 tippaa sitruunamehua
Vaahdota valkuainen ja 1dl tomusokerista kovemmaksi vaahdoksi (muutama minuutti). Lisää sekaan sitruunamehun tipat ja loput tomusokerista. Valmista pursotettavaksi.

Koristeet tällä sai kiinnitettyä todella hyvin! Mutta kakun reunoilla kun yritin tehdä jonkinmoista laskostusta spritsaten niin tämä lähti valumaan (2 kuva alla).
Mitä tästä opin siis; seuraavaksi kokeilen yhdistää tätä dr.oetkerin sokerimassaa ja marsipaania. Ja katson millaisen lopputuloksen sillä saan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti